Kål och kycklingsallad med grillad citron

INGREDIENSER:
  • 350 gram Rydbergs Coleslaw
  • 4 st kycklinglårfiléer, skurna i små bitar
  • 3 tsk paprikapulver
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st spetskålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 st saften och rivet skal
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • olivolja
  • flingsalt
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop alla kryddor inklusive saltet och blanda runt med kycklingen.

Dela spetskålshuvudet i två delar på längden. Fördela 1 msk smör på vardera halva och strö över salt. Baka i ugnen i 30-40 minuter beroende på kålhuvudets storlek. Det ska få rejält med färg och vara bakat igenom. Låt svalna.

Stek kycklingen hastigt i en panna med rapsolja tills den är helt igenom tillagad.

Skär bort roten från båda spetskålshalvorna och skär kålen i mindre bitar.

Blanda Rydbergs Coleslaw med den stekta kycklingen, den bakade spetskålen, citronsaft och skal samt de rostade cashewnötterna.

Lägg upp i en fin skål eller på ett fat, ringla lite god olivolja över och strö över flingsalt.