- MÄNGD:
4 Portioner - Skriv ut
- 350 gram Rydbergs Coleslaw
- 4 st kycklinglårfiléer, skurna i små bitar
- 3 tsk paprikapulver
- 3 tsk salt
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 st spetskålshuvud
- 2 msk smör
- 1 st saften och rivet skal
- 1 dl rostade cashewnötter
- olivolja
- flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop alla kryddor inklusive saltet och blanda runt med kycklingen.
Dela spetskålshuvudet i två delar på längden. Fördela 1 msk smör på vardera halva och strö över salt. Baka i ugnen i 30-40 minuter beroende på kålhuvudets storlek. Det ska få rejält med färg och vara bakat igenom. Låt svalna.
Stek kycklingen hastigt i en panna med rapsolja tills den är helt igenom tillagad.
Skär bort roten från båda spetskålshalvorna och skär kålen i mindre bitar.
Blanda Rydbergs Coleslaw med den stekta kycklingen, den bakade spetskålen, citronsaft och skal samt de rostade cashewnötterna.
Lägg upp i en fin skål eller på ett fat, ringla lite god olivolja över och strö över flingsalt.