Smörgåstårta – Gubbröra

INGREDIENSER:
  • 100 gram smör
  • 750 gram Rydbergs potatissallad Crème Fraiche
  • 2 burk(ar) matjessill
  • 6 st ägg
  • 2 st rödlökar
  • 1 knippa(en) gräslök
  • 8 skiva(or) rågbröd
GÖR SÅ HÄR:

Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötigt. Låt svalna.

Hårdkoka äggen och skär två av dem i 1×1 cm tärningar. Skiva de resterande fyra och spara.

Tärna ner sillen i lika stora bitar som ägget.

Blanda de tärnade äggen och sillen med potatissalladen och avsluta med att tillsätta 2 msk av det avsvalnade brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka rödlöken och gräslöken och blanda ihop.

Lägg upp fyra skivor rågbröd intill varandra på ett fat med ett smörgåspapper i botten. Lägg ett lager med potatisblandningen ovanpå rågbrödet. Lägg ett till lager med fyra skivor rågbröd. Lägg ut äggskivorna så att det täcker rågbröden. Strö över lökblandngen. Avsluta med att ringla det brynta smöret över allt.