Laga Klart – matlagningssåser som förgyller vardagen

SKRIVET KL 08:32, 9 september 2013

Rydbergs Laga klart är ett nytt sortiment matlagningssåser som ger variation till några av våra mest populära vardagsrätter. Den krämiga matlagningssåsen hälls direkt i stekpannan över till exempel kött eller fågel, och skapar en måltid med smaker från olika delar av världen, på 15 minuter.

Laga klart finns i fyra olika smaker och passar till fyra olika proteinslag; Chili San Antonio till köttfärs, Dijon och franska örter till fläskfilé, Spansk Pimentón till falukorv och Tikka Masala till kyckling.

Basen i såserna är crème fraiche eller grädde och har en fetthalt på 5,3–8,8 procent. En förpackning är beräknad till cirka fyra portioner.

­– Vi har arbetat fram smakrika recept som ger inspiration och variation till din favoritmat i vardagen. Med Laga klart och våra serveringstips kan du skapa en måltid på bara några få råvaror, säger Malin Lindqvist, Senior Brand Manager, Rydbergs.

För tillagning av Laga klart följ de enkla stegen:

  • Fräs kyckling, korv, köttfärs eller fläskfilé.
  • Tillsätt gärna en eller två sorters strimlade grönsaker.
  • Häll över matlagningssåsen och låt bli genomvarmt.
  • Servera och njut.

Laga klart tillverkas i Rydbergs fabrik i Klintehamn på Gotland.

Laga klart finns i livsmedelsbutikernas kyldisk från och med vecka 36. Rekommenderat konsumentpris: 19,90 kr-24,90 kr.

Rydbergs ägs av Foodmark Sweden AB som är Sveriges största producent av majonnäsbaserade sallader, majonnäser, våta såser och dressingar samt pastejer. Rydbergs historia började 1937 då makarna Rydberg började laga majonnäs i en fiskaffär på Södermalm i Stockholm. Sedan 2010 finns också Fjällbrynt mjukost och messmör i sortimentet. Huvudkontoret ligger i Jordbro, Stockholm. Produktionen sker i egna fabriker i Spånga, på Gotland, i Östersund och i Landskrona. Foodmark Sweden AB omsätter cirka 600 MSEK och har 175 årsanställda. Företaget ingår i den norska koncernen Agra AS som leds och kontrolleras av familjen Heje.