Bao med räkröra kimchi
Njut av asiatiska bao buns med kryddig kimchi räkröra och krispiga grönsaker!
INGREDIENSER:
-
Bao (finns frysta i asiatiska butiker)
-
1
ask
Rydbergs Räkröra Kimchi
-
1
knippa(en)
Dill
-
Sesamfrön
-
2-3
Salladslök
-
1
st
Chilifrukt
-
0,5
st
Gurka
-
4
msk
Risvinäger
-
1
Morot
-
Rödkål
-
Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Pickla gurka (och, om du vill även morot/rödkål) genom att blanda salt och vinäger i en bunke. Rör runt tills saltet löst upp sig. Skiva gurka och 0,5 chilifrukt tunt, blanda ner i lagen och rör runt.
- Hacka dill, skiva upp salladslök, och skiva resten av chilifrukten tunt.
- Strimla morot och rödkål.
- Rosta lätt sesamfrön i en torr stekpanna.
- Ånga eller värm bröden enligt instruktion på förpackningen.
- Komponera bao genom att ta ett varmt bröd, varva med grönsaker, picklad gurka, riven morot/grönkål, salladslök, och toppa med sesamfrön.