Kål och kycklingsallad med grillad citron

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop alla kryddor inklusive saltet och blanda runt med kycklingen.

Dela spetskålshuvudet i två delar på längden. Fördela 1 msk smör på vardera halva och strö över salt. Baka i ugnen i 30-40 minuter beroende på kålhuvudets storlek. Det ska få rejält med färg och vara bakat igenom. Låt svalna.

Stek kycklingen hastigt i en panna med rapsolja tills den är helt igenom tillagad.

Skär bort roten från båda spetskålshalvorna och skär kålen i mindre bitar.

Blanda Rydbergs Coleslaw med den stekta kycklingen, den bakade spetskålen, citronsaft och skal samt de rostade cashewnötterna.

Lägg upp i en fin skål eller på ett fat, ringla lite god olivolja över och strö över flingsalt.