Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får från er besökare.

 • Hur länge håller produkten efter öppnandet?

  Hållbarheten efter öppnandet beror på hur salladen hanterats, hur länge den stått i temperatur högre än +8°C och om redskap varit helt rena. Alltså har vi svårt att lova hållbarheten efter att förpackning brutits men med rätt hantering ska den klara minst en vecka.

  Vi rekommenderar att du litar på dina sinnen, om den inte luktar, ser och smakar avvikande från hur den var när du åt av den första gången, så är den okej.

   

 • Var kommer er potatis ifrån?

  All odling av Rydbergs potatis sker på Gotland, där vi även har vår fabrik som tillverkar vår potatissallad. Tack vare detta blir avståndet från jord till färdig produkt väldigt kort. Mer än hälften av potatisen odlas nämligen inom en 30-kilometersradie från fabriken.

  Klicka här för att läsa mer om vår potatis

   

 • Var kommer era rödbetor ifrån?

  Precis som vår potatis odlas även våra rödbetor på Gotland. Det är även här vi tillverkar vår rödbetssallad så avståndet från jord till färdig produkt blir kort. Den närmaste rödbetsodlingen ligger bara några hundra meter från vår fabrik.

  Klicka här för att läsa mer om våra rödbetor

 • Går det att frysa in era sallader?

  Vi rekommenderar inte att frysa in de majonnäsbaserade produkterna då de blir vattniga och gryniga.

 • Varför har ni tillsatser/konserveringsmedel i era produkter?

  Foodmark använder enbart godkända tillsatser/konserveringsmedel. De konserveringsmedel som används har betydelse för produkten. Vi gör kontinuerligt översyn av våra recept för att reducera halten tillsatser/konserveringsmedel så mycket som är möjligt utan att försämra produktsäkerhet och aptitlighet.

 • Hur länge håller leverpastej i frysen?

  Leverpastejen kan frysas in i upp till 3 månader. Vid längre lagring kan smaken försämras.

 • Hur lång hållbarhet har pastejen efter öppnandet?

  Hållbarhet efter att leverpastejen har öppnats är 2-4 dagar i kyl.