Inspireras av Foodforfools

SKRIVET KL 11:04, 9 juni 2018

Gör vår potatissallad Gourmet Crème Fraîche till en festmåltid ihop med vegospett och en somrig capresesallad! Ett riktigt gott recept framtaget av våra sjätte inspiratörer Foodforfoools.

Ingredienser: (4 pers)

1 förp Rydbergs Gourmet potatissallad med crème fraiche
600g Anammas formbara färs
1 förp 125 g mozzarella
1 förp 100 g minimozzarella
1 påse ruccola
1 förp körsbärstomater
2 plommontomater
1 förp jordgubbar
1 färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk sirap/honung
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
Salt
Peppar

Såhär gör du:

1. Tina färsen (micra ej) och hacka sedan halva krukan med basilika. Blanda i basilikan, pressad vitlök, salt och soja i färsen. Forma sedan till ovala biffar. Trä på spett om du vill grilla dem.

2. Lägg ruccola på ett fat, skiva tomaterna och jordgubbarna och lägg på fatet. Bryt isär mozzarellan och strö över. Ha sedan på minimozzarellan och basilikablad. Salta och peppra.

3. Mixa ihop ca 20 jordgubbar tillsammans med vitvinsvinägern, olivoljan och sirapen/honungen. Ringla sedan över lite av jordgubbssåsen på salladen.

4. Börja grilla spetten på medelhög värme i ca 10-15 minuter. Servera tillsammans med Rydbergs potatissallad och sommarsalladen.

Läs hela inlägget här.