Inspireras av Maggies Skafferi

SKRIVET KL 14:19, 21 maj 2018

Vår tredje inspiratör Maggies Skafferi har lagat portobelloburgare med pankopanerade lökringar ihop med våra vegosåser Rostad lök mayo och Sriracha mayo. Ett riktigt festligt recept!

Ingredienser (2 pers):

Pankopanerade lökringar:

2 gula lökar, skalade
1 dl mjöl
1 dl öl
1 tsk salt
Vitpeppar
2 dl pankofringor
2 – 3 dl neutral olja till fritering

Skiva löken ganska tjockt, de får inte vara för tunna. Välj ut de största lökringarna till paneringen. Vispa ihop mjöl, öl, salt och peppar till en tjock smet. Vänd lökringarna i smeten, en och en och lägg dem sedan på ett fat med pankoflingor. Täck hela lökringen med pankoflingorna. Hetta upp oljan i en liten kastrull. Lägg ned lökringarna, en och en, och fritera dem tills de får en gyllene färg. Ta upp lökringarna och lägg dem på ett fat med lite hushållspapper på.

Portabelloburgare:

Olja till stekning
2 – 4 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta, skalad
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
2 hamburgerbröd
Salladsblad
1/4 gurka, skivad
1/2 tomat, skivad
Sriracha mayo
Senap
Pankopanerade lökringar

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i portabellosvampen med ”ryggen” nedåt. Stek svampen i ett par minuter. Pressa ned vitlöken över svampen och låt den fräsa tillsammans med svampen. Vänd svampen och stek den på den andra sidan. Salta och peppra. Lägg sallad, gurka och tomat på hamburgerbröden. Lägg på svampen och lite senap. Lägg på lökringar. Ringla över sriracha mayo och lägg på brödet.

Läs hela inlägget här!