Inspireras av Vego Inspira

SKRIVET KL 09:27, 15 juni 2018

Sugen på wraps till helgen? Testa då Vego Inspiras recept med rostad lök-coleslaw, vegetarisk stark korv och vår sås Rostad lök mayo. En måltid vi gärna tar med oss ut i det gröna!

Recept för 4 personer:

Coleslaw:
6 dl strimlad savoykål
1 liten rödlök, strimlad
1 dl Rydbergs rostad lök mayo
1 tsk honung alt. socker eller agavesirap
½ tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar

Blanda alla ingredienser. Låt coleslawen vila i kylskåpet en stund.

Marinad till potatis och morötter:
1 msk olivolja
1 msk honung alt. socker eller agavesirap
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk torkad timjan
Salt
Svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser till marinaden.

Rostade små potatisar:
500 g små delikatesspotatisar

Skär potatisarna i halvor och blanda dem med hälften av marinaden. Lägg potatisen på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 200° i ca 45 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Rostade morötter:
1 knippe knippmorötter (ca 15 st/450 g)

Skär av blasten och skala morötterna. Halvera tjocka morötter vid behov. Blanda morötterna med resten av marinaden och låt dem rosta med potatisen de sista 15-20 minutrarna i ugnen.

Övriga tillbehör till wrapsen:
4 stora liba-bröd (orientaliskt tunnbröd)
4 starka korvar, stekta eller grillade (vi använde vegetariska chorizos)
romansallad
röd paprika
rostad lök

Gör wraps:
Lägg sallad, korv, potatis, morötter, paprika, coleslaw och rostad lök på bröden. Vik ihop till wraps.

Läs hela inlägget här!