Inspireras av Vegohimlen
SKRIVET KL 10:42, 4 juni 2018
Behöver du inspiration på vegorecept? Vår femte inspiratör Vegohimlen har lagat svampkebab med sötpotatis och vår Sriracha mayo!
Ingredienser (4 personer):
8 pitabröd (2 var)
500 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 små sötpotatisar skurna i små kuber
1 msk torkad timjan
Örtsalt
3 msk olivolja
Rydbergs Sriracha mayo
Karamelliserad lök:
3-4 gula lökar skurna i tunna ringar
2 tsk socker, gärna farinsocker
1 dl vatten
2 msk mjölkfritt smör
Övrig fyllning:
200 g babyspenat
4 tomater skurna i skivor
1/2 gurka skuren i skivor
1 msk rostad lök till varje kebab
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg sötpotatis kuberna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Smörj in dem med 1,5 msk olivolja, timjan och örtsalt
- Dela varje champinjon på mitten och sedan ytterligare en gång
- Lägg även den blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Blanda champinjonerna med med två rivna vitlöksklyftor, 1,5 msk olivolja och örtsalt
- In med de båda plåtarna i ugnen i ca 30-40 minuter beroende på ugn.
- Nu börjar vi med den karamelliserade löken. Stek den gula löken i smöret tills den fått färg. Vrid ned värmen och låt steka mjuk i ca 10 minuter.
- Blanda i socker, salt och vatten och låt vattnet försiktigt koka bort.
- När svampen och sötpotatisen är färdig, lägg dem i varsin skål.
- Blanda svampen med 2-3 matskedar Rydbergs sriracha mayo.
- Lägg även spenat, gurka och tomat i en skål
- Vill du, så värm på pitabröden lite lätt i det som är kvar av ugnsvärmen innan fyllning.
- Fyll varje kebab med svampröra, timjandoftande sötpotatis , karamelliserad lök, grönsaker och rostad lök.
- Njut!
Läs hela inlägget här!