Inspireras av Vegohimlen

SKRIVET KL 10:42, 4 juni 2018

Behöver du inspiration på vegorecept? Vår femte inspiratör Vegohimlen har lagat svampkebab med sötpotatis och vår Sriracha mayo!

Ingredienser (4 personer):
8 pitabröd (2 var)
500 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 små sötpotatisar skurna i små kuber
1 msk torkad timjan
Örtsalt
3 msk olivolja
Rydbergs Sriracha mayo

Karamelliserad lök:
3-4 gula lökar skurna i tunna ringar
2 tsk socker, gärna farinsocker
1 dl vatten
2 msk mjölkfritt smör

Övrig fyllning:
200 g babyspenat
4 tomater skurna i skivor
1/2 gurka skuren i skivor
1 msk rostad lök till varje kebab

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg sötpotatis kuberna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Smörj in dem med 1,5 msk olivolja, timjan och örtsalt
  4. Dela varje champinjon på mitten och sedan ytterligare en gång
  5. Lägg även den blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Blanda champinjonerna med med två rivna vitlöksklyftor, 1,5 msk olivolja och örtsalt
  7. In med de båda plåtarna i ugnen i ca 30-40 minuter beroende på ugn.
  8. Nu börjar vi med den karamelliserade löken. Stek den gula löken i smöret tills den fått färg. Vrid ned värmen och låt steka mjuk i ca 10 minuter.
  9. Blanda i socker, salt och vatten och låt vattnet försiktigt koka bort.
  10. När svampen och sötpotatisen är färdig, lägg dem i varsin skål.
  11. Blanda svampen med 2-3 matskedar Rydbergs sriracha mayo.
  12. Lägg även spenat, gurka och tomat i en skål
  13. Vill du, så värm på pitabröden lite lätt i det som är kvar av ugnsvärmen innan fyllning.
  14. Fyll varje kebab med svampröra, timjandoftande sötpotatis , karamelliserad lök, grönsaker och rostad lök.
  15. Njut!

Läs hela inlägget här!