Inspireras av Vegselect

SKRIVET KL 13:41, 28 juni 2018

Vem kan säga nej till dessa färgglada grillspett gjorda på halloumi och rostad potatis ihop med asiatiska spett med koriander, chili-glaze, nudelsallad och våra vegosåser Sriracha mayo och Rostad lök mayo. Recept är gjort av Vegselect, som är denna säsongens sista inspiratörer!

Recept (4 portioner):

Rostad potatis i ugn:
1 kg Små potatis
1 msk Olivolja
Persilja
Salt
Peppar
Rydbergs rostad lök mayo

Gör såhär:
Sätt ugnen på ca 200 grader.
1. Skölj potatisen i kallt vatten och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda
med salt o peppar. Blanda runt så alla potatisar blir täckte med olja och kryddor.
2. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 30-35 eller tills gyllenbruna och mjuka i mitten.
3 .Lägg upp potatisen i en skål, strö över hackad persilja och flingsalt och lite olivolja
innan servering.
4. Servera med Rydbergs rostade lök mayo.

Klassiska grillspett:
2 Halloumi
2 Majskolvar
1 Stor röd paprika
1 Stor rödlök
Rydbergs rostad lök mayo

Gör såhär:
1. Lägg grillspetten i blöt.
2. Hacka alla ingredienser i centimeter stora bitar.
3. Trä de hackade ingredienserna på spetten, varva varannan.
4. Grilla på hög värme så det får fin grillyta, lägg sedan åt sidan så halloumi-osten får gå
färdigt.
5. Strö över flingsalt innan servering.
6. Servera med Rydbergs rostade lök mayo.