Gårdsmärkning

Vi på Rydbergs använder oss av vår unika gårdsmärkning som tydligt visar från vilken gotländsk gård potatisen i våra Gourmet potatissallader kommer ifrån. I snart 20 år har vi använt oss av de gotländska odlarnas gedigna erfarenhet och kunskap för att ha möjlighet att erbjuda potatis av högsta kvalitet i våra potatissallader. I dagsläget samarbetar Rydbergs med 13 olika potatisodlare pch de flesta av våra odlare har haft avtal med Rydbergs i mer än tio år. Några odlare har också låtit potatisodlingen gå vidare i arv mellan generationerna, det tycker vi säger något om kontinuitet och erfarenhet!

Vi har besökt fem av våra 13 odlare på Gotland som fått berätta mer om sin odling av delikatesspotatisen Annabelle som vi använder i våra potatissallader. Potatissorten Annabelle är en favorit runt om i världen och serveras vanligtvis på restaurang eller säljs som delikatesspotatis i välsorterade livsmedelsbutiker.

Christer Thomsson har varit lantbrukare i goda 40 år och kan det mesta som rör potatisodling. Potatisen Christer odlar heter Annabelle och den är speciellt utvald för just Rydbergs potatissallad.

Han tycker det är riktigt roligt när vänner och bekanta berättar att de har köpt hans potatissallad i butiken. För att hitta hans potatis ska du leta efter märkningen ”Munsarve gård i Hejde”.

 

Näst ut är Linda och Hugo som är tredje generationens lantbrukare av potatis. De driver jordbruket tillsammans och tycker att det är trevligt att odla potatis till Rydbergs, då smaken värdesätts högre än skalet.

Vid skördetider på Kärne Gård får Linda och Hugo äntligen se resultatet av sitt hårda arbete. Om du vill hitta Lindas och Hugos potatis ska du leta efter ”Kärne gård i Burs”.

 

Sedan har vi Roger som driver sin gård tillsammans med frun Petra. För tio år sedan bestämde sig Roger och Linda sig för att ”prova på” att vara bönder och de håller fortfarande på – så det måste ha varit ett klokt beslut!

Den gårdsmärkta potatissalladen tycker Roger och Linda är extra speciell, då det är kul att gårdens namn får följa med genom hela produktionen. För att hitta Roger och Lindas potatis ska du leta efter ”Myre gård i Mästerby”.

 

Sist men inte minst har vi Christer Johansson som är lantbrukare på Dalbo gård som han har ihop med sin man Thord. Varje år är han med och anordnar en potatisfest för att fira en god och lyckad skörd!

 

Vår potatis både odlas, tillagas och förpackas på Gotland. På kartan nedan kan du se vart alla gårdar samt fabriken ligger.


SENASTE NYHETERNA

Nya växtbaserade såser från Rydbergs

07:01, 13 mars 2023


Fyra goda nyheter från Rydbergs Professional

09:53, 16 december 2022


HÖSTENS GODASTE NYHET – SMAKRIKA RÄKRÖROR FRÅN RYDBERGS!

08:05, 5 september 2022


VISA ALLA NYHETER