Gårdsmärkning

Något som vi på Rydbergs är mycket stolta över när det gäller våra potatissallader är att både odlingen av potatisen och tillagningen av potatissalladen sker på Gotland.

För att tydligt visa från vilken gotländsk gård potatisen i våra Gourmet potatissallader kommer ifrån använder vi oss av gårdsmärkning . I över 25 år har vi använt oss av de gotländska odlarnas gedigna erfarenhet och kunskap för att ha möjlighet att erbjuda potatis av högsta kvalitet i våra potatissallader. I dagsläget samarbetar Rydbergs med 11 olika potatisodlare och de flesta av våra odlare har haft avtal med Rydbergs i mer än tio år. Några odlare har också låtit potatisodlingen gå vidare i arv mellan generationerna, det tycker vi säger något om kontinuitet och erfarenhet!

Vi har besökt fyra av våra 11 potatisodlare på Gotland som fått berätta mer om sin odling av delikatesspotatisen Annabelle som vi använder i våra potatissallader. Potatissorten Annabelle är en favorit runt om i världen och serveras vanligtvis på restaurang eller säljs som delikatesspotatis i välsorterade livsmedelsbutiker.

 

Linda och Hugo är tredje generationens lantbrukare av potatis. De driver jordbruket tillsammans och tycker att det är trevligt att odla potatis till Rydbergs, då smaken värdesätts högre än skalet.

Vid skördetider på Kärne Gård får Linda och Hugo äntligen se resultatet av sitt hårda arbete. Om du vill hitta Lindas och Hugos potatis ska du leta efter ”Kärne gård i Burs”.

 

Sedan har vi Roger som driver sin gård tillsammans med frun Petra. För över tio år sedan bestämde sig Roger och Linda sig för att ”prova på” att vara bönder och de håller fortfarande på – så det måste ha varit ett klokt beslut!

Den gårdsmärkta potatissalladen tycker Roger och Linda är extra speciell, då det är kul att gårdens namn får följa med genom hela produktionen. För att hitta Roger och Lindas potatis ska du leta efter ”Myre gård i Mästerby”.

 

Sist men inte minst har vi Christer Johansson som är lantbrukare på Dalbo gård som han har ihop med sin man Thord. Varje år är han med och anordnar en potatisfest för att fira en god och lyckad skörd!

 

 

 


SENASTE NYHETERNA

Vårens nyheter från Rydbergs

13:16, 8 mars 2024


Salladsdressing – från dunk till hink och flaska

14:01, 5 mars 2024


Rydbergs 250ml-flaskor blir 100% återvinningsbara

09:21, 11 december 2023


VISA ALLA NYHETER