

- MÄNGD:
4 Portioner - TILLAGNINGSTID:
25 minuter - FÖRBEREDELSETID:
20 minuter - Skriv ut
- 3 dl rött eller svart ris
- 3 st rivna morötter (eller motsvarande mängd strimlad rödkål)
- 2 msk citronsaft
- 6 st stora grönkålsblad
- olivolja
- 2 st avokador
- salt & peppar
- chiliflakes
- 1 påse libanesisk falafel
- Rydbergs vit kebabsås
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Riv morötterna och blanda med citronsaften. Ställ åt sidan.
Skölj grönkålen och skär bort den grova mittvenen. Hacka bladen och lägg i en skål. Ringla över lite olivolja och massera grönkålen med rena händer i någon minut tills den mjuknat något. Salta och peppra.
Skiva avokadon och lägg på ett fat. Ringla över olivolja, flingsalt, chiliflakes och svartpeppar.
Tillaga falafel enligt anvisningarna på förpackningen.
Fördela riset mellan 4 skålar. Toppa vardera skål med en hög rivna morötter, en hög masserad grönkål, avokadoskivorna samt önskad mängd falafel. Avsluta med att ringla över vit kebabsås.
Tips! Ett kokt, halverat ägg är gott till. Det läggs till i slutet efter såsen ringlats över.