Green Goddess Tacos

  • MÄNGD:
    4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    25 minuter
  • FÖRBEREDELSETID:
    5 minuter
  • Skriv ut
INGREDIENSER:
  • 8 st små mjuka majs- och vetetortillas
  • Rydbergs Green Goddess-dressing
  • 800 gram ugnsrostad sötpotatis
  • 400 gram halloumi
  • 2 rödlökar
  • 1 1/4 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 liten gurka, hackad
  • färsk basilika
  • ev. inlagd jalapeño
  • olivolja
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatisen och lägg på en ugnsplåt. Ringla med olivolja och blanda runt. Salta och peppra. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är helt mjuk och fått fin färg.

Skiva under tiden löken tunt. Lägg i en vid skål och häll över saltet och vinägern. Massera med rena händer tills löken mjuknat något, ca 1 min. Ställ åt sidan.

Skär halloumin i kuber och stek i lite olja tills de fått fin färg runt om. Bäst resultat får du om du vänder på varje bit individuellt.

Hetta upp en torr stekpanna och stek tortillabröden, ett i taget, en kort stund (ca 15-30 sek) på vardera sida till de blivit lite svärtade.

Bred ut en generös klick Green Goddess dressing på vardera tortillabröd. Toppa med sötpotatis, halloumikuber, hackad gurka, picklad lök och basilika. Om du vill kan du lägga på några bitar inlagd jalapeño.
Vik ihop till en båt och ät genast, medan brödet fortfarande är varmt. Mums!