Grillad portabelloburgare

INGREDIENSER:
  • 4 st Portabellosvampar
  • 4 st Hamburgerbröd
  • 1 paket Saganakiost eller halloumi
  • 1 ask Picklad rödlök
  • 1 st Tomat
  • 1/2 påse Salladsblad
  • 1 flaska(or) Rydbergs Sriracha Mayo
GÖR SÅ HÄR:

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen eller att steka i stekpanna. Välj med fördel de största svamparna du hittar.

Ta bort foten på svampen. Grilla eller stek svamparna tills de börjar bli mjuka. Vänd på dem, och stek eller grilla lika länge på andra sidan. Ca 15 min.

Grilla osten tills kanterna börjar smälta lite innan den vänds och grillas på andra sidan. Om du använder stekpanna, stek osten osten utan smör eller olja. Låt den steka 2-3 min på varje sida.

Gör en hamburgare med bröd, portabellosvamp, saganakiost, picklad rödlök, tomat, sallad och Rydbergs Sriracha mayo.

Om du vill göra rätten helt vegansk kan du hoppa över osten.