Grillat grönsaksspett med linssallad

INGREDIENSER:
  • 1/2 st Zuccini
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Gul paprika
  • 6 st Champinjoner
  • 1 st Rödlök
  • 2 st Majskolvar förkokta
  • 1 påse Salladsblad
  • 1 förpackning Kokta linser
  • 1/2 ask Körsbärstomater
  • 1/2 st Citron (skal och saft)
  • 3 msk Olivolja eller Rapsolja
  • 2 nypa(or) Salt och peppar
  • 1 flaska(or) Rydbergs Rostad lök mayo
GÖR SÅ HÄR:

Lägg grillspetten i kallt vatten, gärna en timma innan grillning, för att minska risken att de bränns under grillning.

Värva bitar av zucchini, paprika, champinjon och klyftor av rödlök på spett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Dela majskolvarna i fyra bitar. Grilla spetten och bitar av majskolv runt om.

Skölj linserna i vatten och låt rinna av. Dela tomaterna på hälften. Blanda med salladsblad med linser och tomat. Vispa ihop zest och saft från citron med olja. Smaka av med salt och peppar.
Blanda med salladen.

Servera grillspett och majs med Rydbergs Rostad lök Mayo och linssallad.