Halloumi & avokadotoast

INGREDIENSER:
  • 2-4 st Halloumiburgare (beroende på tjocklek)
  • 8 st Toastbröd (tex Max/Frisco
  • 2 st Avokado
  • 2 st Tomater
  • 3 st Sötpotatisar
  • 1 flaska(or) Rydbergs Sour cream onion
  • 1 påse Hjärtsallad
  • 1 ask Syrad rödlök
  • 3 msk Olivolja
  • 2 tsk Havssalt
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Strö över flingsalt. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Rör om försiktigt när hälften av tiden gått. För extra krispiga frites använd grillfunktionen de sista minuterna.

Stek halloumiburgarna tills de får en gyllene färg. Om de är tjocka kan man skära dem så de blir tunnare. Rosta toastbröden.

Lägg upp toastbröd och fyll dem med halloumiburgare, skivad avocado, skivade tomater och ringla på Sour cream onionsås. Lägg på en brödskiva ovanpå varje toast. Servera med salladsblad, syrad rödlök, sötpotatispommes och Rydbergs Sour cream onion att doppa pommesen i.