Kikärtssallad med rostad blomkål och mangoraja

  • MÄNGD:
    4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    20 minuter
  • FÖRBEREDELSETID:
    25 minuter
  • Skriv ut
INGREDIENSER:
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 paket kikärtor á 380g
  • 40 gram babyspenat
  • 1 dl hackad mynta och persilja, löst packat
  • 3/4 dl granatäppelkärnor
  • 1/2 dl hackade mandlar
  • 1 st citron
  • skvätt olivolja
  • nypa(or) salt & peppar
  • 1 förpackning Rydbergs Mangoraja
GÖR SÅ HÄR:

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålsbuketterna i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla
över olivolja och blanda. Salta och peppra. Rosta blomkålen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den
fått färg. När det är ungefär 5 minuter kvar av koktiden, lägg på kikärtorna på plåten och låt dem
värmas med blomkålen.
Lägg spenaten i botten av ett stort serveringsfat. Lägg blomkålen och kikärtorna ovanpå, följt utav
de hackade örterna, mandelhacket och granatäppelkärnorna. Ringla över lite olivolja, generöst
med citronsaft, flingsalt och peppar. Vänd runt lite lätt. Avsluta med att ringla över Rydbergs
Mangoraja.