Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kycklingbowl med risnudlar och grönsaker

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Asiatisk Mayo
KYCKLING
Kycklinglårfilé
600 gram
600 gram
Majsstärkelse
4 msk
4 msk
Vetemjöl
2 msk
2 msk
Kinesisk BBQ-sås (recept nedan)
300 ml
300 ml
Olja till stekning
BOWL
Risnudlar
250 gram
250 gram
Sojabönor
200 gram
200 gram
Hyvlade morötter
2-3 st
2-3 st
Fryst mango
200 gram
200 gram
Rödkål
Salladslök
Sesamfrön
KINESISK BBQ-SÅS
Finhackade vitlöksklyftor
3 st
3 st
Ingefära, mycket finhackad
3 cm
3 cm
Hoisinsås
150 ml
150 ml
Äppelcidervinäger
30 ml
30 ml
Sojasås
100 ml
100 ml
Farinsocker
1 msk
1 msk
Kinesisk femkrydda
0,75 tsk
0,75 tsk

Gör så här

1.

Börja med den kinesiska BBQ-såsen: Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och koka upp försiktigt, rör om då och då, tills sockret har löst sig.

2.

Sänk värmen och låt sjuda i 2-3 minuter tills såsen har reducerats något och tjocknat.

3.

Låt såsen svalna eller använd den varm för att glaza krispig kyckling eller fläsk.

4.

Skär kycklingfiléen i små tunna strimlor.

5.

Blanda majsstärkelse och vetemjöl i en stor skål. Tillsätt kycklingen och blanda noggrant så att varje bit kyckling är täckt.

6.

Värm en generös skvätt olja i en stor non-stick stekpanna och tillsätt hälften av kycklingen. Stek i 2-3 minuter på medelhög värme, rör om och fortsätt steka tills kycklingen är brynt på alla sidor och helt genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik med hushållspapper för att absorbera överflödig olja. Upprepa med resten av kycklingen. Alternativt kan du använda två pannor.

7.

När all kyckling är färdiglagad, torka ur stekpannan. Tillsätt den kinesiska BBQ-såsen och värm på låg värme i en minut tills den är genomvarm. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om för att täcka den med såsen.

8.

Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.

9.

Låt mangon tina och snabbkoka edamamebönorna.

10.

Hyvla både morötterna och rödkålen.

11.

Sätt ihop din bowl med risnudlar, kyckling, grönsakerna, mango, drizzla över dressingen och toppa med sesamfrön.

Klart!

PROVA OCKSÅ

Bao buns med tofu och Asiatisk Mayo