Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

KYCKLING- OCH HALLOUMISALLAD MED SVARTKÅL, POLKABETOR & RANCHDRESSING

30
1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Kycklingfile eller kycklinglårfilé
400 g
400 g
Vitlöksklyfta
1 st
1 st
Olivolja
2 msk
2 msk
Olivolja att steka i
1 msk
1 msk
Farinsocker eller råsocker
1 msk
1 msk
Paprikapulver
1 msk
1 msk
Spiskummin
1/2 msk
1/2 msk
Salt
1 tsk
1 tsk
Halloumi
200 g
200 g
Svartkål eller grönkål
100 g
100 g
Gemsallad eller romansallad
100 g
100 g
Snacksgurkor
3 st
3 st
Eller
Vanlig gurka
1/2
1/2
Polkabetor
2 st
2 st
Eller
Valfri annan grönsak som kan picklas (t.ex. lök eller morot)
Salt
1 tsk
1 tsk
Strösocker
2 tsk
2 tsk
Vinäger
4 msk
4 msk
Parmesan
50 g
50 g
Ranchdressing
Svartpeppar efter smak

TIPS: Vill du förenkla denna rätt kan man köpa färdiggrillad kyckling för att spara tid. Man kan enkelt också göra den vego genom att bara byta ut kycklingen mot mer halloumi.

Gör så här

1.

Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop pressad vitlök, olivolja, socker, paprikapulver, spiskummin och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och låt gå i ugnen i ca 20 min minuter tills innertempen är 70 grader.

2.

Snabbpicklade polkabetor: Skala och skiva polkabetan tunt. Använd gärna mandolin om du har. Blanda salt, socker och vinäger i en kastrull och koka upp. Lägg i den tunt skivade polkabetan och låt sjuda i 1 minut. Stäng av värmen och ligga i lagen ca 30 min.

3.

Salladen: Skölj kålen, gurkan och salladen. Dela kålen och gurkan lite grovt samt hacka salladen i mindre bitar.

4.

Halloumi: Dela halloumin i bitar och stek i en msk olivolja.

5.

Servera: Blanda alla ingredienser och lägg upp på ett fat. Toppa med hyvlad parmesan, svartpeppar och såklart Rydbergs Ranchdressing.

Klart!