Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop pressad vitlök, olivolja, socker, paprikapulver, spiskummin och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och låt gå i ugnen i ca 20 min minuter tills innertempen är 70 grader.
KYCKLING- OCH HALLOUMISALLAD MED SVARTKÅL, POLKABETOR & RANCHDRESSING
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner

TIPS: Vill du förenkla denna rätt kan man köpa färdiggrillad kyckling för att spara tid. Man kan enkelt också göra den vego genom att bara byta ut kycklingen mot mer halloumi.
Gör så här
Snabbpicklade polkabetor: Skala och skiva polkabetan tunt. Använd gärna mandolin om du har. Blanda salt, socker och vinäger i en kastrull och koka upp. Lägg i den tunt skivade polkabetan och låt sjuda i 1 minut. Stäng av värmen och ligga i lagen ca 30 min.
Salladen: Skölj kålen, gurkan och salladen. Dela kålen och gurkan lite grovt samt hacka salladen i mindre bitar.
Halloumi: Dela halloumin i bitar och stek i en msk olivolja.
Servera: Blanda alla ingredienser och lägg upp på ett fat. Toppa med hyvlad parmesan, svartpeppar och såklart Rydbergs Ranchdressing.