Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

PLOCKMIDDAG MED RYDBERGS RANCHDRESSING

40
1
2
3
4
5
0 röster
3 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Färdigfriterad kyckling
Färdiga kycklingvingar
Valfria grönsaker skurna i stavar, t.ex. morötter, gurka, broccoli, knipplök och selleri
Hjärtsallad/spetskål
Pommes
Padrones
Valfri färdig pizza eller färdig pizzadeg, tomatsås, ost och valfria toppings
Går att fylla på med fler plockvänliga tillbehör som chips, oliver, ölkorv
Ranchdressing

Gör så här

1.

Grilla hjärtsallad/spetskål: Dela salladen/kålen i halvor, pensla med olivolja och grilla/stek på hög värme tills den får fin färg. Om du kör på spetskål behöver den gå klart i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

2.

Tillaga pommes: Följ anvisningarna på förpackningen för att tillaga pommes.

3.

Kycklingvingar: Följ anvisningarna på förpackningen för att tillaga de färdiga kycklingvingarna.

4.

Pizza: Följ anvisningarna på förpackningen för att tillaga den färdiga pizzan, eller gör din egen pizza med inköpta ingredienser.

5.

Friterad kyckling: Följ anvisningarna på förpackningen för att tillaga den färdigfriterade kycklingen.

6.

Förbered grönsaksstavarna: Skär grönsakerna i stavar/halvor.

7.

Stek padrones: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek padrones tills de får färg, cirka 2-3 minuter, och toppa med salt.

8.

Servera: Lägg upp den friterade kycklingen, kycklingvingarna, grönsaksstavarna, den grillade spetskålen, pommes och padrones på ett stort serveringsfat eller på flera mindre fat.

9.

Dressingen: Dressa pizzan och spetskålen med Rydbergs Ranchdressing och häll upp dressingen i skålar för att kunna dippa kyckling, grönsaker, pommes, chips m.m.

Klart!