Ugnsbakad lax med risonisallad

INGREDIENSER:
  • 4 st Laxfiléer
  • 1 flaska(or) Rydbergs Sour cream onion
  • 2,5 dl Risoni
  • 1 paket Sojabönor (frysta)
  • 1 ask Körsbärstomater
  • 1 st Rödlök liten
  • 1 påse Hjärtsallad
  • 1 st Citron
  • 1 ask Ärtskott
GÖR SÅ HÄR:

Skär laxfiléerna i tre mindre bitar per filé. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, pressa över citronsaft, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga på 150 grader tills fisken har en innertemperatur på 60 grader.

 

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Blanda den kokta risonin med tinade sojabönor, halverade körsbärstomater och tunt skivad rödlök. Krydda med salt, peppar och ringla över olivolja.

 

Skölj salladsbladen och lägg dem på ett stort fat. Lätt på de tilllagade laxbitarna och toppa med Rydbergs Sour cream onion och ärtskott. Servera med risonisallad och citronklyftor.