Våffelmackor med tonfisksallad

  • MÄNGD:
    4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    5 minuter
  • FÖRBEREDELSETID:
    15 minuter
  • Skriv ut
INGREDIENSER:
  • olivolja
  • 8 skiva(or) danskt rågbröd
  • ca 400 g Rydbergs tonfisksallad
  • 1 1/2 dl hackade gröna grekiska oliver
  • 40 gram färsk spenat
  • svartpeppar
  • ev. flingsalt
GÖR SÅ HÄR:

Pensla lite olivolja på 4 stycken brödskivor. Bred ut önskad mängd tonfisksallad ovanpå. Toppa med hackade oliver och hackad spenat. Krydda med svartpeppar och eventuellt en nypa flingsalt. Pensla resterande brödskivor med olivolja och lägg ovanpå tonfisksmörgåsarna med oljan nedåt, så att du har 4 dubbelmackor.

Hetta upp ett våffeljärn och grädda en macka i taget med järnet lite på glänt. Pressa ner locket litegrann så att mackan kläms ihop, men var försiktig så att inte fyllningen rinner ut. Mackorna är klara när de fått fin färg och fyllningen smält ihop.