Grilltallrik med kyckling och halloumi

INGREDIENSER:
  • 800 gram Kycklingfilé
  • 1 st Röd paprika
  • 12 st Små champinjoner
  • 1 st Gul lök
  • 5 msk Grillolja, gärna med honungssmak
  • 1 paket Halloumi
  • 1 knippa(en) Färsk grön sparris
  • 1 paket Bacon
  • 1 ask Rydbergs Potatissallad
  • 1 flaska(or) Rydbergs Bearnaisesås
  • 1 flaska(or) Rydbergs Sour cream onion
GÖR SÅ HÄR:

Lägg grillspetten i kallt vatten, gärna en timma innan grillning, för att minska risken att de bränns under grillning.

Skär kycklingen i kuber. Skölj paprikan och skär i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och klyfta löken. Borsta av champinjonerna och skär bort det yttersta på stammen. Trä kyckling, paprikabitar, lökklyftor samt champinjoner växelvis på grillspett. Pensla grillspetten med lite grillolja.

Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor.

Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen genom att koka upp lätt saltat vatten, lägg i sparrisen, dra kastrullen av plattan och låt dem ligga i 2 minuter. Plocka upp sparrisen och låt svalna. Rulla in 2-3st sparris i en skiva bacon. Pensla med lite grillolja.

Grilla grillspett, halloumi och baconrullad sparris.

Servera med Rydbergs Potatissallad, Rydbergs Bearnaisesås samt Rydbergs Sour cream onion.