Servera supersmarriga svampgyros med dubbla kebabsåser – för maximal smak och njutning!
Tips: Variera eller blanda svampar efter tycke och smak!
- MÄNGD:
3 Portioner - TILLAGNINGSTID:
30 minuter - Skriv ut
INGREDIENSER:
- Smör eller olja för stekning
- 400 gram portobellosvamp eller annan svamp
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk oregano
- 2 tsk timjan
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk citronjuice
- 0,5 tsk socker
- 1 msk olja
- 0,5 dl vatten
- Salt och peppar
- Pitabröd eller tortillabröd
- Ugnsbakade pommes
- Tomat, gurka, sallad, rödlök och bladpersilja efter smak
- Rydbergs Het Kebabsås
- Rydbergs Vit Kebabsås
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm en stekpanna med olja eller smör.
2. Skär svampen i tjocka skivor och stek i någon minut tills den mjuknar lite.
3. Riv vitlök och stek i några minuter till.
4. Tillsätt kryddorna och rör om.
5. Blanda vatten, dijonsenap, socker, citronjuice och soja i en skål och tillsätt i pannan.
6. Stek tills vätskan har försvunnit och svampen fått en liten stekyta.
7. Värm bröd och fyll med grönsaker, svamp, ugnsbakade pommes, vit kebabsås och het kebabsås.