Svampgyros med dubbla kebabsåser

Servera supersmarriga svampgyros med dubbla kebabsåser – för maximal smak och njutning!

Tips: Variera eller blanda svampar efter tycke och smak! 

  • MÄNGD:
    3 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    30 minuter
  • Skriv ut
INGREDIENSER:
  • Smör eller olja för stekning
  • 400 gram portobellosvamp eller annan svamp
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronjuice
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk olja
  • 0,5 dl vatten
  • Salt och peppar
  • Pitabröd eller tortillabröd
  • Ugnsbakade pommes
  • Tomat, gurka, sallad, rödlök och bladpersilja efter smak
  • Rydbergs Het Kebabsås
  • Rydbergs Vit Kebabsås
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm en stekpanna med olja eller smör.
2. Skär svampen i tjocka skivor och stek i någon minut tills den mjuknar lite.
3. Riv vitlök och stek i några minuter till.
4. Tillsätt kryddorna och rör om.
5. Blanda vatten, dijonsenap, socker, citronjuice och soja i en skål och tillsätt i pannan.
6. Stek tills vätskan har försvunnit och svampen fått en liten stekyta.
7. Värm bröd och fyll med grönsaker, svamp, ugnsbakade pommes, vit kebabsås och het kebabsås.