Inspireras av Annas mat och bakblogg

SKRIVET KL 13:30, 14 maj 2018

Möt vår andra inspiratör Annas mat och bakblogg som lagat kycklingspett och en god grekisk sallad ihop med vår potatissallad gourmet klassisk. En perfekt maträtt under varma dagar i solen!

Ingredienser:
(4 port)
8 stycken grillspett i trä
4 st Kycklingfileer
3 msk Olja
1 msk Soja
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Oregano

Grekisk sallad:
1 grön paprika
1 röd lök
1 gurka
4 tomater
100 g kalamata oliver
1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
3 msk olivolja
200 g fetaost
Salt
Torkad oregano

Kycklingspetten: Blanda ihop alla ingredienserna tilll marinaden. Skär kycklingen i lagom stora bitar, blanda bitarna med marinaden och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten i ca 30 minuter och trä därefter på kycklingbitarna. Grilla dem över grill (ca 10-15 minuter) eller tillaga dem i ugnen (225 grader i ca 10 min), kolla så de är riktigt genomstekta, innertemperaturen ska vara 72 grader.

Salladen: Skär gurka, tomat och paprika i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda grönsakerna och oliverna i en skål. Häll över citronsaft, olivolja, strö över salt och blanda om. Dela fetaosten i bitar, lägg ovanpå salladen och strö över oregano.

Tillbehör: Potatissallad Gourmet klassisk.