Historia

Vår resa började på Åsögatan i Stockholm där Inez och Bertil Rydberg drev en livsmedelsbutik. Deras intresse för mat var stort och i butiken återfanns mycket som de själva tillagade – så när konkurrensverket 1937 sålde en majonnäsfabrik belägen på söder i Stockholm slog de till.

Majonnäsen var mycket uppskattad och eftertraktad – inte minst eftersom det under Rydbergs tidiga historia rådde krig i Europa och det var ransonering på bland annat majonnäs, det var en lyxprodukt ett fåtal förunnat. Enligt Birgitta Rydberg, Inez och Bertils dotter, så såldes majonnäsen till och med till hovet!

På femtiotalet var efterfrågan så stor att Rydbergs behövde större lokaler och produktionen flyttade till Spånga i Stockholm. De levererade stora volymer av majonnäs till främst tempobutiker och storkök.

På sjuttiotalet drar sig makarna Rydbergs tillbaka och lämnar över företaget till Monica och Tom Christensen. Paret Christensen gör om en före detta livsmedelsbutik i Vällingby till fabrik och därmed flyttas produktionen dit. I och med detta går Rydbergs in i en spännande fas där de börjar tillverka sallader med majonnäs som grund, så som mimosasallad, rödbetssallad och potatissallad. De börjar också att tillverka hamburgerdressing där majonnäsen är basen.

På åttiotalet flyttar Rydbergs tillbaka till Spånga men i nya lokaler, för första gången passeras 1000 ton i försäljningsvolym och fyra säljare anställs för att möta efterfrågan.

Idag sitter Rydbergs i Sundbyberg och vi hämtar våra råvaror från hela Sverige; vår potatis odlas till exempel på Gotland. För att fira våra 80 år kommer vi under året att släppa flera spännande nyheter. Först ut är en färsk majonnäs iklädd jubileumskostym, en kylvara endast gjord på olja, senap, äggula, ättika och kryddor – på samma vi som Inez och Bertil gjorde år 1937.


SENASTE NYHETERNA

Rydbergs väljer ägg från frigående höns

09:11, 9 maj 2019


Rydbergs lanserar vegansk Hamburgerdressing!

15:59, 5 april 2019


Rydbergs storsäljare äntligen i större flaskor!

15:59, 5 april 2019


VISA ALLA NYHETER