Historia

Vår resa började på Åsögatan i Stockholm där Inez och Bertil Rydberg drev en livsmedelsbutik. Deras intresse för mat var stort och i butiken återfanns mycket som de själva tillagade – så när konkurrensverket 1937 sålde en majonnäsfabrik belägen på söder i Stockholm slog de till.

Majonnäsen var mycket uppskattad och eftertraktad – inte minst eftersom det under Rydbergs tidiga historia rådde krig i Europa och det var ransonering på bland annat majonnäs, det var en lyxprodukt ett fåtal förunnat. Enligt Birgitta Rydberg, Inez och Bertils dotter, så såldes majonnäsen till och med till hovet!

På femtiotalet var efterfrågan så stor att Rydbergs behövde större lokaler och produktionen flyttade till Skogås söder om Stockholm. De levererade stora volymer av majonnäs till främst tempobutiker och storkök.

På sjuttiotalet drar sig makarna Rydbergs tillbaka och lämnar över företaget till Monica och Tom Christensen. Paret Christensen gör om en före detta livsmedelsbutik i Vällingby till fabrik och därmed flyttas produktionen dit. I och med detta går Rydbergs in i en spännande fas där de börjar tillverka sallader med majonnäs som grund, så som mimosasallad, rödbetssallad och potatissallad. De börjar också att tillverka hamburgerdressing där majonnäsen är basen.

På åttiotalet flyttar Rydbergs in i nya lokaler i Spånga, för första gången passeras 1000 ton i försäljningsvolym och fyra säljare anställs för att möta efterfrågan.

Idag sitter Rydbergs i Sundbyberg och vi hämtar våra råvaror från hela Sverige; vår potatis odlas till exempel på Gotland. 


SENASTE NYHETERNA

Vårens nyheter från Rydbergs

13:16, 8 mars 2024


Salladsdressing – från dunk till hink och flaska

14:01, 5 mars 2024


Rydbergs 250ml-flaskor blir 100% återvinningsbara

09:21, 11 december 2023


VISA ALLA NYHETER