Bao med räkröra kimchi

Njut av asiatiska bao buns med kryddig kimchi räkröra och krispiga grönsaker!

INGREDIENSER:
  • Bao (finns frysta i asiatiska butiker)
  • 1 ask Rydbergs Räkröra Kimchi
  • 1 knippa(en) Dill
  • Sesamfrön
  • 2-3 Salladslök
  • 1 st Chilifrukt
  • 0,5 st Gurka
  • 4 msk Risvinäger
  • 1 Morot
  • Rödkål
  • Salt
GÖR SÅ HÄR:
  1. Pickla gurka (och, om du vill även morot/rödkål) genom att blanda salt och vinäger i en bunke. Rör runt tills saltet löst upp sig. Skiva gurka och 0,5 chilifrukt tunt, blanda ner i lagen och rör runt.
  2. Hacka dill, skiva upp salladslök, och skiva resten av chilifrukten tunt.
  3. Strimla morot och rödkål.
  4. Rosta lätt sesamfrön i en torr stekpanna.
  5. Ånga eller värm bröden enligt instruktion på förpackningen.
  6. Komponera bao genom att ta ett varmt bröd, varva med grönsaker, picklad gurka, riven morot/grönkål, salladslök, och toppa med sesamfrön.