Njut av asiatiska bao buns med kryddig kimchi räkröra och krispiga grönsaker!
INGREDIENSER:
- Bao (finns frysta i asiatiska butiker)
- 1 ask Rydbergs Räkröra Kimchi
- 1 knippa(en) Dill
- Sesamfrön
- 2-3 Salladslök
- 1 st Chilifrukt
- 0,5 st Gurka
- 4 msk Risvinäger
- 1 Morot
- Rödkål
- Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Pickla gurka (och, om du vill även morot/rödkål) genom att blanda salt och vinäger i en bunke. Rör runt tills saltet löst upp sig. Skiva gurka och 0,5 chilifrukt tunt, blanda ner i lagen och rör runt.
- Hacka dill, skiva upp salladslök, och skiva resten av chilifrukten tunt.
- Strimla morot och rödkål.
- Rosta lätt sesamfrön i en torr stekpanna.
- Ånga eller värm bröden enligt instruktion på förpackningen.
- Komponera bao genom att ta ett varmt bröd, varva med grönsaker, picklad gurka, riven morot/grönkål, salladslök, och toppa med sesamfrön.